Opis
Ajurvedski biljni čaj
Ayush Kwath dragocjena je mješavina vrijednih ayurvedskih biljaka i začina poput “Svetog bosiljka” (Ocimum sanctum), cimeta, đumbira i crnog papra, koji se pripremaju u obliku grubog praha. Možete ga kuhati poput čaja, koristeći žličicu smjese, a zatim filtrirati; pijte ga jednom ili dva puta dnevno. Uvarak Ayush Kwath ima pomalo opor okus, ali cimet koji sadrži daje ovom tradicionalnom receptu zanimljivu notu.
Bilje visoko hvaljene ayurvedske mješavine snage Ayush Kwath ima svojstva zagrijavanja i povećanja pitte, koja se posebno preporučuju u hladnom vremenu i tijekom promjene godišnjeg doba. Pojačavaju Pittu i “Agni”, probavnu vatru, istovremeno podržavajući Vata Subdoshe – Pranu i Udanu.
Ovisno o vašem ukusu i preferencijama, također možete uživati u Ayush Kwathu uz jaggery, grožđice i / ili limunov sok.