Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Maheshi Yogi
Maharishi Maheshi Yogi

Maharishi Mahesh Yogi je osnivač Maharishi Ayurvede kao kompletnog zdravstvenog sustava.

Priznat je kao vodeći znanstvenik u polju svijesti i smatra ga se najvećim svjetskim učiteljem u današnjem svijetu. Maharishi je u potpunosti obnovio tisućljetnu Vedsku literaturu u punoj važnosti njene teorije i prakse i organizirao je u obliku potpune znanosti o svijesti.

Maharsihi je ustanovio Maharishijeva Vedska sveučilišta i Maharishijeve Vedske škole diljem svijeta koje nude majstorstvo nad Naravnim zakonom svakom pojedincu čime je moguć život u skladu sa svim zakonima prirode – sa željom da se ostvari savršenstvo u području svake profesije – i stvaranje državnih vlada koja će biti sposobne ne samo riješiti probleme već ih i prevenirati.

Maharishijeva Vedska znanost i tehnologija razvija puni potencijal Naravnog zakona u ljudskoj svijesti kao osnove za unaprijeđivanje svih vidova života. Program transcendentalne meditacije, subjektivni vid tehnologije Maharišijeve Vedske znanosti i tehnologije, najšire je primijenjen i najopsežnije istražen program samo-razvoja u svijetu. Danas su stotine škola u svijetu uključile tehniku TM u svoj program jer su mnoga znanstvena istraživanja, a zatim i praktična primjena u mnogim školama pokazala da ova tehnika samo-razvoja svijesti poboljšava stanje u obrazovnim ustanovama do te mjere da su nastavnici i učenici, a i njihovi roditelji vrlo zadovoljni rezultatima koji se postižu. Preobrazba koja nastaje uvođenjem ove tehnike u obrazovni sustav toliko je iznanađujuća i zadovoljavajuća da sve više škola u Europi počinje to primjenjivati.