Dodaci prehrani

Ajurvedski dodaci prehrani – 35 godina iskustva.
Autentični proizvodi pripremljeni prema tisućljetnim ajurvedskim receptima. 
Hranjivi dnevni dodaci prehrani za zdravlje, sklad i ravnotežu.

Naši se proizvodi pripremaju strogo prema originalnim ajurvedskim recepturama kako bi postigli uravnotežavajući učinak, opisan u Ayurvedi i tako potpomogli zdravlje u cijelini. U ayurvedi uravnotežena prehrana igra istaknutu ulogu u održavanju zdravlja. U namjeri da se osigura zdrava prehrana, veliki broj biljnih i mineralnih dodataka prehrani opisan je u ajurvedskim tekstovima. Na našim vam stranicama želimo predstaviti neke od najvažnijih ajurvedskih biljno-mineralnih pripravaka.

Ajurvedski preparati, tj. dodaci prehrani ne sadrže samo različite hranjive tvari, već se spajanjem različitih sastojaka i njihovom preradom na poseban način potpuno apsorbiraju u tijelu, pri čemu zadrže svoju koncentriranu inteligenciju bilja i minerala. Sastojci koji se koriste međusobno se podržavaju i snaže. Ajurvedske biljne mješavine imaju mnoge podržavajuće kvalitete i pridonose skladu i ravnoteži duha i tijela. Maharishi Ayurveda pripravci proizvode se strogo prema izvornim ajurvedskim recepturama. Svaki tradicionalni korak u proizvodnji, od kojih su mnogi pomno razrađeni s velikom brigom i pažnjom, savjesno se slijedi kako bi se osigurala izvanredna kvaliteta proizvoda. Cijeli proces proizvodnje završava s najsuvremenijim kontrolama kakvoće osiguravajući svim proizvodima kvalitetu prema “zapadnim standardima”.

Ajurvedska je preporuka da odaberete najviše tri preparata i da ih uzimate redovito najmanje dva do tri mjeseca. Naš odjel za uslugu rado će vam pružiti pomoć u odabiru dodataka prehrani koji vam najviše odgovaraju. Ako želite, možete usvojiti 16 ajurvedskih savjeta za zdravu preharanu. Prije svega najviše vam preporučujemo da se posavjetujete sa stručnom osobom, ajurvedskim liječnikom koji će vas učinkovito uputiti. U sustavu Maharishi ayurvede danas imate sve više liječnika *zapadne medicine* koji su usvojili znanje ajurvedske pulsne dijagnoze.

Ovdje predstavljeni dodaci prehrani preporučuju se i uspješno primjenjuju u ayurvedi tisućama godina. Oni ne bi trebali biti shvaćeni kao lijek, nego se isključivo koriste kao dodatak zdravom načinu prehrane. Ako imate ozbiljne, akutne ili kronične zdravstvene probleme, molimo vas da se obratite svome liječniku koji će u potpunosti prići vašim potrebama i učinkovito vas uputiti.

Za proizvode koji imaju kategoriju dadatka prehrani ( food supplement), radimo uslugu narudžbe iz Nizozemske na individualne adrese jer HR ne priznaje registraciju dodataka prehrani koji su napravljeni unutar EU nego traži da se dodaci prehrani koji se prodaju unutar EU nanovo registriraju u Hrvatskoj. Maharishi Ayurveda Europe prodaje preko 300 dodataka prehrani na EU tržištu preko 30 godina i posjeduje sve potrebne certifikate. Rok isporuke je 8-10 dana. Za sve informaciju o cijeni i uvjetima isporuke kontaktirajte nas telefonom ili emailom. Nakon vaše narudžbe šaljemo vam el.poštom ponudu sa svim informacijama o načinu isporuke i uvjetima. Cijena koja je naznačena je konačna cijena ako napravite narudžbu. U cijenu je uračunat i HR PDV koji plaća EU distributer. Narudžba preko nas je povoljnija od direktne narudžbe od EU distributera i ne morate plaćati karticom nego plaćante na naš ŽR.

Imajte na umu sljedeće važne informacije
Naši proizvodi se proizvode strogo prema originalnim ajurvedskim recepturama kako bi se postigli harmonizirajući i zdravstveni učinci opisani u Ayurvedi. U indijskoj kulturi, tradicionalno ajurvedsko znanje je priznata znanost, koju prenose i primjenjuju renomirani znanstvenici i ajurvedski liječnici (Vaidya), a promiču vladina tijela.

Prastara ajurvedska učenja, međutim, temelje se na principima i pristupima koji nisu poznati zapadnoj znanosti. Budući da se naše izlaganje o značaju i primjeni ajurvedskih dodataka prehrani (rasayana) odnosi na znanje o Ayurvedi, ne spominjemo učinke u smislu zapadne znanosti. Posebno, aspekti harmonije i unutarnje ravnoteže u pojedinca nemaju ekvivalent u našoj znanosti, što rezultira da u zapadnoj znanosti nema dokaza za mnoge učinke opisane u Ayurvedi.

Što je ama?
Ama je izraz koji se obično koristi u ajurvedskim tekstovima. Doslovni prijevod ama je ‘neprobavljena’. Prema ajurvedskim tekstovima, ama nastaje kada hrana koju unosimo nije pravilno probavljena zbog loših prehrambenih navika ili slabog agnija (probavne vatre). Ayurvedsko učenje opisuje amu kao vrstu otpadnog proizvoda u tijelu koji može negativno utjecati na sve metaboličke procese. Pravi ekvivalent za pojam “ama” ne postoji u zapadnoj znanosti ali je izraz “toksini” onaj koji je najbliži termin pa se često i koristi u objašnjenjima ajurvedskih tekstova.

Ponuda